Каркас для ліжка: який краще вибрати?

Каркас для ліжка: який краще вибрати?

Каркас ліжка — це надважлива річ, адже саме він відповідає за якість вашого сну. Він дозволяє зафіксувати матрац і створює умови для нормальної циркуляції крові під час сну, завдяки чому людина зранку почуває себе легко і бадьоро. Каркас складається з короба, що обмежений бічними панелями — царгами. Днище цього короба це ламельна конструкція, і саме вона вважається найкращою основою під матрац.

Що таке ламелі?

Ламелі є основою каркасу — пружні гнутоклеєні дерев'яні пластини, що виготовляють з буку, ясена, клена або берези. Спочатку з шматка дерева випилюють деталь необхідних розмірів, а потім її проклеюють під дією високої температури. Після такої обробки ламелі стають дугоподібними, що дозволяє створити ортопедичний каркас. Через ламелі спальне місце злегка пружинить. І завдяки цьому матрац проявляє та посилює свою ортопедичну дію. Якісні ламелі, крім того, продовжують термін експлуатації не лише матрацу, а й ліжка, оскільки розподіляє під собою вагу матрацу. Оскільки їх пружність діє на противагу тиску, що знижує навантаження на нього. Крім того ламелі створюють ефект вентиляції для матраца через зазори між ними. 

Дерев’яний чи металевий каркас?

Більшість каркасів виготовляють з дерева, проте існують і металеві пластини — їх ціна, звісно ж, відрізняється. У продажі нашого виробництва є дерев’яні та металеві каркаси на вибір. Якісні та надійні, та все ж коли нас питають, який краще обрати, відповідаємо — металевий! І ось чому: 

  • впродовж всього терміну експлуатації вони не змінюють своєї жорсткості і не прогинаються під матрацом;
  • металеві ламелі мають антикорозійне покриття, а отже витримують вологу;
  • надійніші для підйомних ліжок через свою вагу; 
  • однозначно прослужать десятки років і не вимагають такого дбайливого ставлення як дерев'яні; 

Відносно кількості, ламелі поділяють на вузькі (30-40 мм) та широкі (50-70 мм). Відстань між пластинами може бути рівним не більше 6,5 см (за умови максимального навантаження 70 кг на одне спальне місце). 

М’які ліжка з підйомним механізмом від MiroMark комплектовані металевим каркасом з ламелями кроком 65 мм. Також є можливість обрати металевий каркас Premium з ламелями частішого кроку — 25 мм, що має кращу лікувально-профілактичну дію на хребет людини. Чим більше ламелей у каркасі, тим краще вони витримують навантаження і з більшою вірогідністю забезпечують гнучкість основи і амортизацію матраца. Чим менше ламелей — тим більше він вентилюється. Для ліжок без підйомного механізму частіше обирають дерев'яний каркас, що у наявності на нашому виробництві з кроком 65 мм та 25 мм. 

Отож ми радимо ніколи не економити на каркасі з ламелями для ліжка. Комфортне ліжко та міцний сон це взаємодоповнюючі речі. Здоровий сон можливий лише на ліжку, де поверхня забезпечує правильне положення для людини. 
 

Форма зворотнього зв'язку

Замовити зворотній дзвінок