Що потрібно знати про матові фасади та як за ними доглядати?

Що потрібно знати про матові фасади та як за ними доглядати?

Популярність матових поверхонь кухонного комплекту набирає обертів. Тим паче, широкий вибір та доступність на ринку дозволяє обрати оптимальний варіант відносно ціни та якості.

Якщо у проекті вашої кухні передбачено поєднання кількох кольорів, однозначно варто обирати матові фасади. Мат робить колір глибшим і не дає зайвих відображень, виглядає спокійним і стильним. Крім того, матові фасади стійкі до дії прямих сонячних променів, такі поверхні практично не вигоряють. Проте, при виборі фасадів завжди потрібно відштовхуватися від дизайну.

Зараз одним з найактуальніших кольорів кухні є класичний білий. Так ось, як правило, глянець у білому кольорі менш вибагливий у догляді, ніж мат. Хоча кухня дуже естетично виглядає в обох варіантах. Крім того, глянець більше личить у маленьких приміщеннях, надаючи їм блиску та простору. 

Матові фасади не вимагають постійного догляду як глянець, проте з базовими правилами потрібно ознайомитися: 

  • Не можна використовувати жорсткі мийні засоби, порошки та гелі. А також рідини для миття, що містять спирт, вони можуть “роз'їсти” фарбу та утворити білі плями;
  • Забудьте про щітки й жорсткі губки, є ризик зіпсувати поверхню. 
  •  Краще обирайте паперові рушники чи ганчірку з мікрофібри;
  • Не чекайте поки пляма висохне, очищайте поверхню кухні якомога швидше.
  • Протирайте робочі поверхні відразу після приготування їжі;
  • Після прибирання витирайте меблі насухо, це збереже колір матової основи.

Крім того, матові фасади стійкі до дії прямих сонячних променів, такі поверхні практично не вигоряють. Ми ж радимо нашим клієнтам експериментувати, тим паче, що у нашому асортименті є вибір та можливості для цього. Наприклад, поєднання мату з дубовими фасадами або світлих та темних відтінків. 

У МироМарк є широкий вибір кухонь як з матовими, так і глянцевими фасадами. Переходьте за посиланням, щоб ознайомитися з нашими колекціями. 

Форма зворотнього зв'язку

Замовити зворотній дзвінок